fbpx

За нас

От какво се нуждаеш – електронен магазин или уеб сайт? Ние сме специализирани в изработка и поддръжка на сайтове и ел. магазини.

Проекти

На какво да обърнете внимание при избор на WordPress тема?

На какво да обърнете внимание при избор на WordPress тема?

WordPress разполага с голям разнообразие от теми, които потребителите могат да избират, независимо от това дали искат информационнен уеб сайт или онлайн магазин.

Темите на WordPress варират от платени до безплатни версии.

Много е важна да проучите темата, която най-добре отговаря на вашия бизнес. Всяка компания която предлага WordPress Web Development/Изработка на WordPress сайтове с богат опит трябва да може да насочи клиентите си в правилната посока при избор на тема.

Ето и едни от основните характеристики, които трябва да вземете предвид преди да изберете конкретна тема.

 1. Бюджет
  Очевидно тук имате два варианта: безплатни или платени (премиум) теми. Изборът ви ще зависи от това какъв бюджет сте планирали за целия онлайн бизнес. Безплатна тема не означава непременно, че ще бъдете напълно ограничени във функционалността. Повечето компании за уеб разработка на WordPress обикновено съветват своите клиенти да избират безплатни теми, ако искат прости дизайни. Един от минусите на безплатните теми е, че сте ограничени в това как можете да ги персонализирате.
  От друга страна, с премиум WordPress теми,
  • Получавате неограничени опции за персонализиране
  • Получавате поддръжка от дизайнерите на теми
  • Получавате премиум актуализации на нови функции.

 2. Отзивчивост
  Едно от първите неща, които трябва да проверите, след като вземете решение за закупуване на темата е отзивчивостта/адаптивността към мобилни устройства. Преди да изберете конкретна тема, уверете се, че е отзивчив към всички видове устройства (телефони, таблети). Повечето хора предпочитат да достъпват уебсайтовете от мобилните си устройства, важно е темата да не ограничава достъпа до вашия уеб сайт, също така да изглежда добре на различните резолюции.

  Има инструменти, които ще ви помогнат да измерите отзивчивостта на всяка тема. 


 3. Съвместимост с основните браузъри
  Важно е избраната от вас тема да е съвместима с всички браузъри. В време време много от хората имат различни предпочитания за браузъри. Ще се изненадате, че има милиони, които не харесват Chrome или Firefox. Добрите WordPress теми е необходимо да изглеждат добре от всеки браузър, независимо дали това е мобилната или уеб версия на браузъра.

 4. Дизайн на тема
  В разработката на WordPress Web тенденцията е да разработваме семпли и лесни за навигиране дизайни. Твърде много излишъци, цветове и функции могат да забавят вашият уеб сайт и да го направпт труден за ползване от потребителите. Много важна информация може да остане незабелязана, ако темата е препълнена с твърде много дизайнерски функции.

 5. Съвместимост на приставки
  Приставките са софтуерни програми, които разширяват функционалността на дадена тема. С правилните плъгини една тема може да бъде допълнително персонализирана, за да отговори на конкретни нужди. Преди да изберете тема на WordPress, трябва да сте сигурни, че към нея могат да се добавят всички видове приставки. Някои теми се предлагат в комплект със собствени приставки с премиум версии.
   
 6. Демо версия
  Най-добрите теми, независимо дали са платени или премиум версии, трябва да имат демо версия. Демо версиите са най-лесният начин за тестване на тема, преди да направите избора си да я закупите. Същността на демонстрацията или прегледа на живо е да ви изложи някои от характеристиките на темата чрез кратко видео. 

 7. Сигурност
  В развитието на WordPress сигурността е важна част за всеки етап от процеса. Това не трябва да се пренебрегва при избора на тема. Един от най-лесните начини да разберете колко сигурна е дадена тема е да я проучите онлайн. Уязвимите теми няма да получат добри отзиви онлайн, това е гарантирано.


 8. Темата подходяща ли е за вашия бизнес?
  Има толкова много красиви теми, че понякога е трудно да вземете решение. Но винаги е важно да изберете тема, която е подходяща за вашия бизнес.

 9. Темата SEO-friendly ли е?
  Оптимизацията на търсачките (SEO) определя как уебсайтът ви се класира в търсачките. Всички знаем, че търсачки като Google определят колко успешен би бил уебсайтът в бъдеще. Затова преди да изберете тема, уверете се, че тя е съвместима с плъгини за SEO оптимизация. Уверете се, че в списъка с функции на темата се споменава SEO.
  Внимавайте за SEO функции като бързо зареждане на темата, HTML тагове и поддръжка на SEO плъгини.

Всичко това може да изглежда объркващо в началото. Но с компетентна компания за разработка на WordPress уебсайтове, вие ще получите максимално съдействие в избора на тема и изработка на желания от вас уеб сайт.

nesrin

Leave a reply

БългарскиEnglishFrançaisDeutschItalianoМакедонски јазикRomânăРусскийСрпски језикEspañolTürkçeУкраїнська