fbpx

За нас

От какво се нуждаеш – електронен магазин или уеб сайт? Ние сме специализирани в изработка и поддръжка на сайтове и ел. магазини.

Проекти

Как да изберете правилната CMS система за вашата организация?

Как да изберете правилната CMS система за вашата организация?

Независимо дали искате да надстроите съществуващата си система за управление на съдържанието (CMS), или сте за първи път купувач, процесът може да бъде доста объркващ. С толкова много платформи за избор, как да изберете най-добрия CMS за вашите конкретни бизнес нужди и цели? 

От проучване и настройка до сравняване на функции и цени и други. Ето какво трябва да помислите за бизнеса си, когато избирате система за управление на съдържанието:

С отворен код VS CMS

Най-популярните системи за управление на съдържанието (CMS) са Drupal , Opencart и WordPress . Всяка от тях е безплатнa CMS платформa с отворен код и предлагат решения за фирми с различни размери и технически познания. Само защото тези CMS платформи са най-популярните, това не означава, че са единствените ви възможности.

Има два основни типа CMS платформи , всяка от които предлага предимства въз основа на това, което се опитвате да постигнете и вашия бюджет.

Система с отворен код

CMS с отворен код имат възможност да бъдат лесно модифицирани и персонализирани въз основа на вашите бизнес нужди. Те също се актуализират и подобряват редовно от разработчици и са безплатни за изтегляне и използване. Гъвкавостта и достъпността са много по-големи в сравнение със custom платформа.

Custom платформа

Собствените CMS, от друга страна са разработени, модифицирани и контролирани от една компания. Този тип CMS често се персонализира, за да отговори на специфичните нужди на бизнеса и обикновено включва support при отстраняване на проблеми и настройка на системата. Собствените CMS компании начисляват лицензионна такса за използване и извършване на промени в системата и може да бъде скъпа инвестиция.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете правилния CMS.

1. Каква функционалност искате да постигнете.

Има CMS платформи, които правят почти всичко, освен кафето ви, а има и други, които просто имат за цел да осигурят пространство за публикуване на съдържание. Без ясно да дефинирате това, от което се нуждаете или искате най-много от CMS, може да бъде трудно да определите какво ще работи най-добре за вашия бизнес. Решете предварително, какво можете и без какво не можете, и ще направите процеса на вземане на решения много по-лесен.

2. ОЦЕНКА НА ФУНКЦИОНАЛНОСТТА И ИЗПОЛЗВАЕМОСТТА

Колко потребители ще трябва да получат достъп до платформата и какво ниво на техническа подготовка имат? Ще се използва ли най-вече от разработчици или търговци? 

3. ОПРЕДЕЛЕТЕ БЮДЖЕТ

Освен ако бизнесът ви няма неограничени средства, ще трябва да вземете предвид бюджета си, когато вземате решение. В края на деня можете ли да оправдаете цената на нов CMS?  Помислете отново от какво се нуждаете, спрямо това, което би било хубаво да имате. Когато вземате окончателно решение, бъдете сигурни, че ако плащате допълнително за сложна функция, това всъщност ще е от полза за тези, които използват платформата.

Избирането на CMS платформа може да бъде дълъг и сложен процес, но ако влезете в нея знаейки точно какво искате, е по-вероятно да намерите идеалното решение за вашия бизнес.

Когато дойде време да анализирате вашите CMS платформи с отворен код, свържете се с нас и ние можем да ви помогнем с много стратегии.

nesrin

Leave a reply

БългарскиEnglishFrançaisDeutschItalianoМакедонски јазикRomânăРусскийСрпски језикEspañolTürkçeУкраїнська