fbpx

За нас

От какво се нуждаеш – електронен магазин или уеб сайт? Ние сме специализирани в изработка и поддръжка на сайтове и ел. магазини.

Проекти

Как да изпреварите конкурентите си в Google

Как да изпреварите конкурентите си в Google

Ето пет основни стъпки как да победим конкуренцията в резултатите от търсенето с Google.

FREE Social Promotion

1. Анализ на конкурентите

Първото нещо което трябва да разберете кои са те и какви методи използват за класиране в търсачките.

Изберете няколко от най-добрите си конкуренти, които имат добър трафик при органично търсене и се класират над вас в резултатите от търсенето. След това анализирайте за кои ключови думи се класират, колко връзки имат най-горните им страници и какво съдържание публикуват.

Как можете да разберете тази информация?  Има множество инструменти, които да ви помогнат да анализирате резултатите от търсенето на вашите конкуренти, например  Ahrefs и  SEMrush .

Тези инструменти предоставят отчети за показатели, свързани с резултатите от търсенето на вашите конкуренти, най-важните ключови думи и фактори, които могат да повлияят на оптимизацията им за търсачки (SEO) . Можете също да използвате тези инструменти, за да определите кои са вашите конкуренти.

Ето част от информацията, която можете да получите от отчета за преглед на домейна на SEMrush:

Доклад за преглед на домейна SEMrush за eBay

След като съберете тези данни, можете да се възползвате от това, което те са пропуснали да добавят или да надминете тях като зпозвате тяхната техника на работа.

2. Анализирайте какви ключови думи ползват

Анализа на ключови думи е решаваща стъпка за изпреварване на конкурентите в Google. Въведете някои от уебсайтовете на вашите конкуренти в инструмента за ключови думи като Ahrefs или SEMrush. След това инструментът ще ви покаже ключови думи, по които техните сайтове се класират в резултатите от търсенето.

Отчет за най-добрите ключови думи за SEMrush

Вижте по какво се различава вашият уеб сайт от този на конкурентите ви. Въведете една от своите страници и няколко конкурентни страници в инструмента за анализ на ключовите думи. По този начин ще генерирате отчет, показващ ключовите думи на страниците по които вашите конкуренти се класират, а вие не се класирате.

Доклад за анализ на пропастта на Ahrefs

След като анализирате ключовите думи, по които конкурентите ви класират, ще имате списък с потенциални ключови думи, към които да се насочите и по-добра представа как да победите конкуренцията в Google.

Много инструменти за изследване на ключови думи ще ви предоставят информация за всяка ключова дума, като например обема на търсене, който получава дадена ключова дума.

Идеалните ключови думи към коит трябва да се насочите са тези, които имат ниска конкуренция и сравнително голям обем на търсене. Това е една от опциите за по-лесно класиране, но все пак ще носят трафик на вашия сайт. Разбира се, вие също трябва да сте сигурни, че ключовите думи, които ползвате са термини, които потенциалните ви клиенти ще търсят.

3. Пишете висококачествено съдържание

Google иска да предостави на потребителите висококачествено съдържание, което отговаря на техните въпроси. Така че едно от най-важните неща, което можете да направите, за да изпреварите конкурентите в търсенето, е да създадете уникално съдържание, което потенциалните ви клиенти искат да прочетат и което е от значение за вашия бизнес.

Можете да получите добра представа за съдържанието, което се харесва на потенциалните ви клиенти, като погледнете какво е класирането в Google и какво споделят хората в социалните приложения. Инструменти като BuzzSumo могат да ви помогнат да намерите това съдържание.

Отчет за уеб съдържание на BuzzSumo за електронна търговия

Съсредоточете се върху създаването на съдържание, което отговаря на търсенето на потребителите и стигат до него при търсене в Google.

Осигурете ценна информация чрез съдържанието си и се опитайте да отговорите подробно на въпросите. Можете да използвате полетата на Google People Ask (PAA) и свързаните с тях ключови думи, за създаване на други полезни публикации за вашата аудитория.

Хората Също така задайте кутия с въпроси за коне

4. On-page SEO

  • Ключови думи: Включете ключовите думи в съдържанието си, към което искате да насочите потребителите, но се уверете, че съдържанието ви е ‘естествено’.
  • Етикети на заглавието: Вашите страници трябва да имат  тагове, които описват темата на страницата и включват ключови думи.
  • Мета описания: Напишете мета описания, които описват за какво се отнася всяка страница. Тези описания се показват на страниците с резултати от търсачките (SERPs).
  • Мета заглавие: Използвайте заглавия, за да организирате съдържанието си в секции и да включите ключови думи в заглавията си.
  • URL адреси: Вашите URL адреси трябва да бъдат лесни за четене, да бъдат описателни и да съдържат ключови думи, ако е възможно.
  • Alt тагове: Всички изображения трябва да имат alt тагове, които описват накратко съдържанието на изображението.
  • Скорост на страницата: Потребителите очакват страниците да се зареждат бързо, а Google използва скоростта на страниците като фактор за класиране, така че се уверете, че страниците ви се зареждат бързо.
  • Вътрешно свързване: Добавете връзки между страниците на вашия уебсайт, така че потребителите да могат лесно да намерят информацията, която търсят. Внимавайте за счупени връзки.
  • Адаптивност за мобилни устройства: Повече от половината от трафика на уебсайта идва от мобилни устройства, така че се уверете, че вашият сайт е удобен за мобилни устройства .

5. Изградете връзки

И така, как да получите повече връзки към страниците си? Създайте висококачествено съдържание, към което други потребители искат да добавят на своя сайт. 

Можете също така да се свържете със собствениците на уебсайтове и учтиво да ги помолите да добавят линк към ваша страница. 

Минете по-напред в позициите на Google с webness

Готови ли сте за първи позиции в органичното търсене в Google? Webness може да ви помогне. Ние имаме повече от 10 години опит в дигиталния маркетинг и предлагаме пълен набор от услуги за интернет маркетинг , включително SEO оптимизация – заявете безплатно одит на вашия сайт сега.

Искате да придобиете по-добра представа къде се класира вашият уебсайт, когато става дума за SEO? Заявете безплатен одит на уебсайта ви сега.

Ако се нуждаете от помощ за създаване на SEO стратегия, която ще ви позволи да надминете конкурентите си и да развивате бизнеса си в правилна посока се свържете с нас!

nesrin

Leave a reply

БългарскиEnglishFrançaisDeutschItalianoМакедонски јазикRomânăРусскийСрпски језикEspañolTürkçeУкраїнська